IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
България
11:40 | 5 юни 2023
Обновен: 06:14 | 25 април 2024

Ангел Христов починал в частна болница в Дупница

Смъртният акт е издаден с личната му карта, която е изтекла през 2018 г.

По материала работи: Слав Велев
Ангел Христов починал в частна болница в Дупница

Ангел Христов/Снимка: БНТ/АРХИВ

От община Дупница, където е издаден смъртния акт на Ангел Христов са издали документът на база на двата прилежащи документа, а именно: документ за настъпила смърт и лична карта на лицето. Защо е бил издаден в община Дупница, а не в кметството в Ресилово, където първоначално се твърдеше, ще е починал Ангел Христов, кметът на града не даде категоричен отговор. Според думите му смъртният акт се издава по местоживеене. Кметът на Дупница допълни още, че не е виждал смъртния акт на Ангел Христов.

Старши специалистът към гробищния парк в Дупница, което е издало смъртния акт на Ангел Христов обясни за БНТ, че документът за смъртта е издаден от МБАЛ "Св. Иван Рилски" 2003 в Дупница. При предоставяне на документите, тя е издала смъртен акт. При сравняване на данните от личната карта и смъртния акт открила несъответствие.

А именно, че по лична карта починалият се казва Ангел Христов Христов, а в смъртния акт е посочено името Ангел Христов Ангелов. При констатираното несъответствие жената върнала документите за поправка в болницата "Св. Иван Рилски" 2003 в града, откъдето е и издаден документът за смъртта.

От заведението поправили грешката си, удостоверявайки това с подпис и печат. По нейни думи личната карта на лицето е била изтекла през 2018 г.

А смъртният акт според експертът, който го е съставил се издава от общината, където е настъпила смъртта.

Съобщението за смъртта е било подписано от МБАЛ "Св. Иван Рилски" 2003 в град Дупница, позната като частната болница в града.

Лицето, издало акта практически не е имало от къде да разбере, че лицето е Ангел Христов и е издирвано с червена заповед от Интерпол. В документа е посочено, че смъртта е настъпила следствие сърдечна недостатъчност и масивен инфаркт на миокарда.

Жената издала смъртния акт е разпитана от полицията в града. Иззети са самият смъртен акт, както и документът за настъпилата смърт, така и личната карта на Ангел Христов.

Националната база данни разполага с целия статус на едно лице, включително и правна информация, но не и с данни дали е издирвано от Интерпол и в закона не е посочено, че трябва да се подава сигнал ако се установи, че лицето се издирва от Интерпол.

Потърсихме и управителя на болницата в града, в която се твърди, че е починал Ангел Христов, но не го открихме за коментар. Служител на болницата заяви пред БНТ, че управителят на медицинското заведение е бил категоричен, че Ангел Христов не е починал в болницата и неговата смърт не е установена в заведението.

Коментари

Новини Варна