IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
България
14:40 | 2 август 2023
Обновен: 01:09 | 29 април 2024

Сарафов поиска отстраняването на апелативния прокурор на Варна

И. ф. главен прокурор поиска принудителен отпуск и за Мирослав Митев - съдия в Окръжен съд – Търговище

По материала работи: Слав Велев
Сарафов поиска отстраняването на апелативния прокурор на Варна

Изпълняващия функциите главен прокурор Борислав Сарафов/Снимка: Черно море/АРХИВ

Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет проведе извънредно заседание във връзка с искане от изпълняващия функциите главен прокурор Борислав Сарафов за временно отстраняване на Владимир Чавдаров от длъжност „административен ръководител – апелативен прокурор“ на Апелативна прокуратура – Варна, както и от длъжността „прокурор“.

Препис от искането ще бъде изпратен на Владимир Чавдаров, който ще бъде уведомен за възможността да бъде изслушан или да даде писмено становище.

Колегията насрочи заседание за разглеждане на искането за временно отстраняване от длъжност на Владимир Чавдаров на 15 август от 10,00 ч.

И. ф. главен прокурор Борислав Сарафов поиска временно отстраняване на Мирослав Митев от длъжността „съдия“ в Окръжен съд – Търговище. Срокът е до приключване на воденото срещу него наказателно производство. Това съобщиха за NOVA от Висшия съдебен съвет. 

Съдия Мирослав Митев е обвинен за подкуп. Искането за временното отстраняване ще бъде разгледано на заседание на Съдийската колегия на ВСС утре – 03 август 2023 г., от 09.30 ч.

Припомняме, Софийският апелативен съд пусна на свобода съдията от Търговище срещу парична гаранция от 3000 лв. Според обвинението, Мирослав Митев е взел 5000 лв. от подсъдим, чието дело разглеждал, за да му намали присъдата. При задържането по ръцете на съдията е имало следи от белязаните пари.

Коментари

Новини Варна