IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
България
16:40 | 13 октомври 2023
Обновен: 00:43 | 26 април 2024

Денков за неуспешния вот: Изгубено време

Доверието ни не се дава даром, заявиха от ГЕРБ. Пеевски: Занимаваме се с цирковете на проруската опозиция

По материала работи: Слав Велев
Денков за неуспешния вот: Изгубено време

Кадър: БНТ

Нямаше аргументи по същество, само се загуби парламентарно време. Така премиерът Николай Денков коментира неуспешния вот на недоверие срещу кабинета. Той смята, че и следващ вот на недоверие също ще бъде пълна загуба на време, предаде БНТ.

"Опозицията тръгна с абсолютно погрешен подход, твърденията им са неверни, основават се на лъжи и в крайна сметка истината излиза наяве".

Той благодари на всички депутати, подкрепили правителството. Въпросът защо Бойко Борисов е отсъствал от гласуването трябва да бъде зададен на него, коментира още Денков.

"Готов съм да изслушам всеки, който има да каже нещо. Ако г-н Борисов има подходящи предложения, ги чувам, ако не съм съгласен - действам по начина, който смятам да правилен. За мен е ключово да работим по приоритетите, да си изпълняваме програмата и да имаме парламентарна подкрепа, за да гласуваме законите, които смятаме за важни".

Още при внасянето на вота на недоверие и при дебатите ГЕРБ заяви, че ще подкрепи правителството, защото осъзнава, че на България и трябва редовно и стабилно правителство. Това заяви председателят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова в парламента.

Тя потвърди, че при ротацията на кабинета вероятно ще има и смяна на министри с думите "естествено, никой не е застрахован".

"Ясно сме поели ангажимент, че при ротация ще направим оценка на министрите. Дотогава - имаме право да бъдем критични. Особено критични сме към г-н Асен Василев. Нашите експерти в комисията следят достатъчно сериозно как и какъв бюджет ще се предложи"

Шенген, План за възстановяване - единствено и само редовно Народно събрание и редовно правителство може да гарантира тези перспективи пред страната ни

"Доверието ни не се дава даром, нито е безрезервно. Ще критикуваме всички министри и ресори, в които виждаме слабости по отношение на управленската политика. Всички министри трябва да заслужат доверието на ГЕРБ".

Тя обясни, че ключови фигури от ГЕРБ като Бойко Борисов и Делян Добрев не са присъствали на заседанието, защото са ангажирани с кампанията за местните избори.

Докато си изпълнява обещанията към българските граждани, ще подкрепяме кабинета, защото е важно да има евроатлантическо мнозинство. Това заяви депутатът от ДПС Делян Пеевски след неуспешния вот на недоверие срещу кабинета "Денков".

Готвеният втори вот на недоверие от страна на БСП Пеевски коментира така: "Пореден цирк - видяхте загуба на време и на парите на българския данъкоплатец. Вместо да си вършим работата, се занимаваме с цирковете на проруската опозиция".

Попитан ще подкрепят ли ДПС смяната на министри при ротацията на кабинета, отговори: Рано е още да се каже - март е далече".

Коментари

Новини Варна