IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
България
15:20 | 13 октомври 2023
Обновен: 10:25 | 25 април 2024

Вотът на недоверие срещу кабинета "Денков" е неуспешен

Вносители бяха трите опозиционни партии, а причината бе провал на правителството в сектор "Енергетика"

По материала работи: Слав Велев
Вотът на недоверие срещу кабинета "Денков" е неуспешен

Вотът на недоверие срещу кабинета "Денков" е неуспешен. Това решиха след две гласувания депутатите в НС. И при двете гласувания вота си дадоха 214 народни представители. 71 бяха "За", 143 "Против", въздържали се нямаше.

Вносители на вота бяха трите опозиционни партии - "Възраждане", БСП и "Има такъв народ", а причината е политиката на кабинета в сектор "Енергетика".

Вотът щеше да се смята за успешен, ако за него гласуват повече от половината от всички народни представители. По-рано днес премиерът коментира пред журналисти, че аргументите за вота са "напълно измислени", а политиците "разпалват страховете на хората" с цел агитация за предстоящите местни избори.

Аргументите за вота на недоверие са напълно измислени, заяви Денков

Вчера Бойко Борисов каза, че ГЕРБ ще подкрепят правителството, същото обявиха и от ДПС. От своя страна председателят на БСП Корнелия Нинова заяви, че ако правителството оцелее, левицата веднага ще започне да събира подписи за нов вот на недоверие, който да внесе следващата седмица. Темата ще бъде националната сигурност и отбраната.

Коментари

Новини Варна