IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
България
14:00 | 2 ноември 2023
Обновен: 17:07 | 27 април 2024

Борисов: Със спирането на "Хемус" няма как да бъде приет бюджета на държавата

Защо я спират? Как да обясним на хората, които гласуват за нас в Плевен, Ловеч, Варна, Шумен, Търговище, Разград, Добрич и Велико Търново, каза лидерът на ГЕРБ

По материала работи: Слав Велев
Борисов: Със спирането на "Хемус" няма как да бъде приет бюджета на държавата

Снимката е илюстративна: АРХИВ

Със спирането вчера на "Хемус", която е в основата на програмата на ГЕРБ, заедно със "Струма", заедно с Ботевград – Мездра - Враца – Монтана – Видин, заедно с Велико Търново – Русе, мисля, че няма как да бъде приет бюджет на държавата. Това го гарантирам, заяви днес в Плевен лидерът на партия ГЕРБ Бойко Борисов, предаде БТА.

Той подчерта, че тези пътища, които се очаква от години да бъдат завършени, ще стават все по-скъпи с отлагане на изграждането им за неопределено време. 

"Сега щеше да е готова "Хемус" на три пъти по-евтина цена на джобовете на българите. Защо я спират? Как да обясним на хората, които гласуват за нас в Плевен, Ловеч, Варна, Шумен, Търговище, Разград, Добрич, Велико Търново?“, каза още Борисов.

"Какъв бюджет ще има, когато говорят, че ще дадат един милиард за стадиони. Нека да седнем и да напишем за кои стадиони – Плевен има ли го, Варна, София и т.н.", добави той.

"За да можем да направим нещо добро, трябва да има коалиция, в която преди да се вземат решенията, да се разпише ясно какво трябва да се направи. За да мога поетия от мен ангажимент, да го направя", заяви Борисов. 

По думите му т.нар. "сглобка" не работи изобщо и не трябва да съществува в този ѝ вид. Той заяви, че в сряда ще събере ГЕРБ на национално съвещание. "Аз ще питам партията какво ми позволява и какво не ми позволява, как да продължим напред", обясни Борисов. 

Коментари

Новини Варна