IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
България
13:00 | 18 ноември 2023
Обновен: 02:53 | 1 май 2024

38 души са задържани след протеста на феновете в София

7 от тях са непълнолетни

По материала работи: Слав Велев
38 души са задържани след протеста на феновете в София

Общо 38 души са задържани в резултат на предприетите от Столичната дирекция на вътрешните работи (СДВР) действия за установяване на извършителите на вандалски прояви по време на протеста в столицата, състоял се на 16 ноември, съобщи пресцентъра на МВР.

Трима от задържаните са в ареста за палеж и повреждане на служебни превозни средства, като по случаите има образувани две досъдебни производства – за запален бус на Общинска полиция и за запален полицейски автомобил, разположен на бул. „Васил Левски“ в близост до сграда на посолство. Друг от задържаните е отведен в полицията за притежание на наркотици.  

Спрямо другите 34-ма души, седем от които непълнолетни, е разкрита процедура по Закона за опазване на обществения ред при провеждането на спортни мероприятия. Преписките им са оформени и днес са докладвани на съда, като трима са оправдани, а за четирима е насрочена друга дата. Преписките на трима малолетни ще бъдат изпратени на местната комисия за борба с противообществени прояви на малолетни и непълнолетни лица. На останалите 24-ма са наложен глоби в размер на 1000 лева и забрана за посещение на спортни мероприятия в страната и чужбина за период от една година.

Фенове и полицаи пострадаха при протеста срещу ръководството на Българския футболен съюз в четвъртък вечерта. Възстановяването на щетите след протеста е струвало 42 хил. лева, съобщи снощи кметът на София Васил Терзиев. Ще заведем иск срещу организатора на протеста, за да може да възстановим щетите, посочи още той.

Коментари

Новини Варна