IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
България
11:00 | 2 януари 2024
Обновен: 07:24 | 2 май 2024

Вътрешният министър: България не приема допълнителни условия за бежанците

Заловиха 28 мигранти на столичния булевард “Ботевградско шосе”

По материала работи: Слав Велев
Вътрешният министър: България не приема допълнителни условия за бежанците

Министърът на вътрешните работи Калин Стоянов

Приемането на България в Шенген по въздух и вода е изключителна крачка напред за цялостна интеграция в ЕС, успех за българската държава и българското правителство. Това заяви в интервю за БНР министърът на вътрешните работи Калин Стоянов.

Нямаме реална дата за сухопътните граници, но имаме ангажимента на Австрия, Румъния, ЕК и държавите, които ни подкрепят, разговорите да продължат, посочи той.

През 2023 г. МВР свърши своята положителна работа по отношение на нелегалната миграция, изтъкна Стоянов. Той определи ситуацията на българо-турската граница през последните 4-5 месеца като изключително спокойна.

Вътрешният министър: Доказахме, че България може да охранява не само своите, но и границите на обединена Европа

Относно връщането на мигранти у нас по европейските регламенти министърът на вътрешните работи заяви, че България не приема допълнителни условия, свързани с бежанци от Сирия и Афганистан. Ангажиментът на страната ни касае задължения по Дъблинския регламент – отговорности на държавата по първо влизане в ЕС, уточни Калин Стоянов.

"България няма и не може да приеме лица, за които не е отговорна. Няма абсолютно никакво място за притеснение. Всичко е в рамките на обичайния прием за последните няколко години", увери той.

В същото време полицията днес залови 28 мигранти на столичния булевард “Ботевградско шосе” тази сутрин, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Шофьорът на буса е 21-годишен младеж, а с него е имало е и 19-годишен спътник. И двамата са познати на полицията.

Всички пътници в буса са задържани. Автомобилът е с френска регистрация.

Коментари

Алито от София ( преди 3 месеца )
Това недоразумение е най тъпия вътрешен министър който е имало в България, по празният му поглед се разбира колко е *** и ограничен, но докато назначават такива министъри които нямат нищо общо с това за което е назначен, народа ще страда
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 0
Новини Варна