IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
България
15:40 | 9 януари 2024
Обновен: 14:02 | 28 април 2024

Костадинов зове: Елате всички на Шипка!

Нека се съберем 100 000 българи там на 3 март, призовава лидерът на "Възраждане"

По материала работи: Слав Велев
Костадинов зове: Елате всички на Шипка!

Елате на Шипка на 3 март! Нека се съберем 100 000 българи там! Това зове лидерът на ПП "Възраждане" Костадин Костадинов.

Той излезе с дълъг пост в социалните мрежи по повод поредния ремонт на монумента. Ето какво споделя той:

 "Когато излезе новината, че започва "ремонт" на Паметника на свободата, качих илюстративна снимка от предишния "ремонт" през 2019 г. Знаех, че паметника вече е ограден, но не исках да карам някой да се качва само за да го снима. Тъй като американските жълто-кафяви "медии" се хванаха за снимката, че била стара, сиреч информацията за забранения достъп до монумента не била вярна, се наложи вече да пратя хора.

На снимката е Димитър Пашев, председател на Възраждане-Казанлък и председател на комисията по култура в общинския съвет на Казанлък. Снимката е от петък. Паметникът е ограден и достъпът до него вече е забранен. На табелата пише на български и английски (както знаете, в нашата страна има два официални езика - английският като нищо може скоро да измести българския), че има опасност от падащи предмети. Абсолютно същите табели бяха сложени и по оградите на Паметника на съветската армия.

Защо имаме основания да се притесняваме от този ремонт? Напомням, че паметника на съветската армия беше махнат абсолютно незаконно. Съдът го потвърди, и въпреки това го махнаха. Никой не е предполагал, че управляващите еничари ще сторят такова брутално закононарушение. Ето защо сега имаме всички основания да сме притеснени за Шипка. 3 години ремонт на фугите - че той за толкова години е построен! Да не говорим, че беше ограден още същия ден, когато излезе новината по телевизията. Целта им засега е да спрат честванията там, които се превърнаха в най-мащабната манифестация на пробългарски и проруски чувства в България. А след това като нищо може да почнат провокации - някой ще надраска паметника, друг ще му счупи нещо, американските жълто-кафяви "медии" ще почнат да говорят как разделя народа и след няколко години няма да го има. Това, разбира се, ще се случи само ако това управление се задържи, а то, според мен, няма да се задържи. Но все пак сме длъжни да разглеждаме всеки сценарий.

Ето защо, уважаеми сънародници, ви призовавам - елате на Шипка на 3 март! Нека се съберем 100 000 българи там! Елате, въпреки оградите на еничарите и забраните им за достъп! Нека възраждането на българската свобода отново, както през 1877 г., да започне от Шипка!", написа Костадин Костадинов в профила си в социалната мрежа Фейсбук.

Коментари

Новини Варна