IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
България
09:30 | 5 април 2024
Обновен: 15:21 | 30 април 2024

Главчев представя проектокабинета (НА ЖИВО)

Вижте кои са кандидатите за министри в служебното правителство

По материала работи: Слав Велев
Главчев представя проектокабинета (НА ЖИВО)

Номинираният за служебен премиер Димитър Главчев е готов с проектокабинета и го представи на президента Румен Радев. Вече са ясни и имената на бъдещите служебни министри.

Държавният глава ще започне веднага със задължителните консултации с парламентарно представените партии. Във връзка с предстоящите консултации от ПП-ДБ заявиха в позиция, че отговорността за този кабинет е на кандидата за премиер и коалицията няма да участва в съставянето му, няма и да даде подкрепа на отделни министри в кабинета.

Не съм запознат с кабинета на Главчев, тръпка в очакване да го видя. Това заяви Бойко Борисов пред журналисти.

"По никакъв начин не съм говорил с Главчев и не съм се бъркал. Нашите дами и Томислав Дончев отиват на разговори", каза още Борисов.

Бойко Борисов: "Когато в петък водих разговор с Асен Василев се учудвам как колегите от ПП-ДБ имат нахалството да говорят, че Пеевски и ДПС са виновни да няма правителство. На финалния разговор - нека ви дадат списъкът с министри с направените поправки от мен. Ние бяхме готови с кабинет".

"Вчера получихме покана за участие в консултациите при президента във връзка със съставянето на служебен кабинет. Позицията на парламентарната група на партията през цялото време е, че сме категорични, че няма да участваме в съставянето на кабинет. Ние сме абсолютно против. Ние не приемаме тези поправки и този начин на съставяне на кабинет", заяви Георги Свиленски от БСП.

"Днес ние няма да участваме в консултациите. Президентът Радев назначи възможно най-партийно оцветения кандидат за министър-председател. Днес на срещата, доколкото разбираме, са поканени и бъдещите министри, което напълно обезсмисля провеждането на днешните консултации", допълни той.

Свиленски уточни, че консултациите биха били нормални, ако тази среща беше само между парламентарните групи, без присъствие на бъдещи министри.

Коментари

Новини Варна