IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
България
14:23 | 17 април 2024
Обновен: 08:45 | 30 април 2024

Родители искат на 2 май децата да не учат

Желанието е да съберат Деня на труда с Великден и Гергьовден

По материала работи: Петър Захариев
Родители искат на 2 май децата да не учат

СНИМКА: БНТ

Родителите на ученици настояват 2 май да бъде обявен офицално за неучебен ден. Причината е, че ще могат да съберат 6 почивни дни свързвайки Международния ден на труда 1 май с християнските празници Великден и Гергьовден, които са съответно на 5 и 6 май.

Официални искания за това са внесени вече до кмета на Столична община Васил Терзиев. Сред общините, където има заявено подобно желание са още Пловдив, Стара Загора, Благоевград и Плевен. В редица фейсбук групи призиви от родители има това да се направи във Варна, Добрич, Русе, Бургас, Хасково, Враца и Монтана.

По данин на Института за анализи и прогнози на информационната среда в туризма тази година близо 1 млн. българи ще слеят почивните си дни в началото на май. Очакванията са голяма част от сънародниците ни да посетят българското Черноморие, както и плажовете в Гърция. Първите гости вече пристигнаха по морските ни курорти, въпреки, че април все още е под знака на зимния сезон.

 

Коментари

Новини Варна