IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
България
08:00 | 25 април 2024
Обновен: 11:32 | 4 май 2024

ЦИК приема документи за регистрация на кандидатски листи за евродепутати

Крайният срок за приемане на документи е 7 май, за независимите до 29 април

По материала работи: Слав Велев
ЦИК приема документи за регистрация на кандидатски листи за евродепутати

Централната избирателна комисия (ЦИК) започва да приема документи за регистрация на кандидатски листи за членове на Европейския парламент (ЕП) oт днес, 25 април, съобщиха от ЦИК. Крайният срок за приемане на документи е 7 май.

Документи за регистрация на инициативни комитети за издигане на независими кандидати за членове на ЕП от Република България ЦИК започва да приема също от днес. Крайният срок за приемане на документи е 29 април.

От днес ЦИК започва да приема и документи за регистрация на допускане или регистрация на партии и коалиции за участие в нови избори за кметове и общински съветници на 23 юни. Крайният срок за приемане на документи е 8 май.

Документите ще се приемат в сградата на Народното събрание, пл. „Княз Александър І“ № 1, във фоайето, вход „Ларго“, като с оглед предстоящите празнични и почивни дни ЦИК ще приема документи на 1, 2, 4 и 6 май 2024 г. от 9:30 ч. до 17:00 ч. На 3 и 5 май 2024 г. ЦИК няма да приема документи.

Крайният срок, в който партиите и коалициите подават в ЦИК заявление за регистрация за участие в изборите за членове на ЕП от Република България и/или за народни представители, беше до 17:00 ч. вчера.

Коментари

Новини Варна