IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
България
12:45 | 27 април 2024
Обновен: 12:40 | 9 май 2024

Сменихте ли гумите с летни? Може ли времето да ни изненада за Великден?

Санкциите, които гръцката полиция налага са доста сериозни

По материала работи: Слав Велев
Сменихте ли гумите с летни? Може ли времето да ни изненада за Великден?

Снимката е илюстративна: АРХИВ

Сменихте ли зимните гуми с летни? Може ли времето да ни изненада за Великден? Отговор дава автомобилният експерт Филип Лазаров. Той заяви, че със смяната на зимните гуми няма нужда да се бърза. "Няма да се случи нищо страшно, ако 10 – 15 дни, докато е топло навън, караме със зимни гуми. Няма какво да се случи. Температурата, на която се сменят гумите е 7 градуса”, добави Лазаров.

Той уточни, че автомобилът трябва да е подготвен, ако пътуваме на дълъг път. „Трябва да се провери маслото, нивото на антифриза”, уточни Лазров.

Според него най-важното нещо, което трябва да направим, след като се качим в автомобила е да си поставим колана. "Децата също трябва да бъдат обезопасени по време на движение", припомни той. Лазаров добави, че водачите на автомобили трябва да са бдителни при мъгли, както и при мокро време, особено за аквапланинг.

Хиляди отново тръгнаха напът за празниците. А и лятото е близо и пак всички пътища водят към Гърция. Южната ни съседка отново чака българските туристи, като предварителните прогнози показват, че стотици хиляди наши сънародници и тази година ще почиват на Юг от Кулата. С нови мерки по пътищата гръцката полиция ще се справя с опасното шофиране.

Санкциите, които гръцката полиция налага са доста сериозни. Те ще бъдат, както за шофиране с превишена скорост, така и за шофиране с твърде ниска скорост.

Причините в Гърция българинът да забрави за високата скорост са солените глоби и факта, че трябва да се носят последствия в чужда държава. Ефектът на глобите в Гърция е моментален. Няма кой да остане равнодушен, когато разбере, че полицията в южната ни съседка директно конфискува автомобила на онзи, който в населено място може да премине със 70 км в час над ограничението.

Глоби ще има и за скорост под 70 км. в час по магистралата. Гръцката полиция е безкомпромисна с нарушителите.

Коментари

Новини Варна