IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 26°
България
15:48 | 27 май 2024
Обновен: 21:00 | 16 юни 2024

Радев: Всички държави-членки на НАТО са въвлечени във войната

"Нека си намалят малко ентусиазма и да мислят повече", призова президентът

По материала работи: Слав Велев
Радев: Всички държави-членки на НАТО са въвлечени във войната

Кадър: БНТ

Всички държави-членки на НАТО по един или друг начин са въвлечени в тази война. С оръжия, муниции, подготовка. Това каза от Швейцария президентът Румен Радев.        

"Нека си намалят малко ентусиазма и да мислят повече", призова Радев.

Той определи срещата като "изключително конструктивна" и припомни, че е в Швейцария по покана на президента Виола Амерд.

"Изразих нашата признателност за изключително добрите резултати по първия етап на програмата за сътрудничество между двете страни, която постигна значителни успехи", каза Радев.

Той допълни, че вече започва вторият етап, той е на стойност 93 млн. швейцарски франка с акцент върху образованието, върху науката и научните изследвания, високите технологии, сигурността, миграцията, гражданското общество.

"Вярвам, че ще задълбочим нашето сътрудничество", каза държавният глава.

По темата с предстоящата конференция за мир, която ще се проведе в Швейцария Радев заяви, че това е една изключително важна първа стъпка и допълни, че е важно да се говори наистина за мир.

Коментари

Мучо ( преди 2 седмици )
rate down comment 0 rate up comment 0
Новини Варна