IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
България
20:11 | 24 юли 2015
Обновен: 20:42 | 14 май 2024

СГП: Брой досъдебни производства и следствени дела, разпределени на г-н Д. Пеевски: 0

Такъв е резултатът след година и половина битка

По материала работи: Пламен Янков
СГП: Брой досъдебни производства и следствени дела, разпределени на г-н Д. Пеевски: 0

„Брой на досъдебните производства и следствени дела, които са били разпределени на г-н Делян Славчев Пеевски: 0. Брой изготвени от г-н Делян Славчев Пеевски обвинителни заключения, заключения с мнения за прекратяване и заключения с мнения за спиране - 0. Брой извършени от г-н Делян Славчев Пеевски следствени поръчки и проверки: 0" - такъв отговор е получил вестник „Капитал" от градския прокурор на София след година и половина съдебна битка.


Пеевски е назначен за следовател в икономическия отдел на Столичната следствена служба през 2005 г., въпреки че не притежава необходимия по закон стаж. Впоследствие той встъпва в магистратската длъжност за кратко, докато е избиран за народен представител и за зам.-министър. Благодарение на законодателна промяна, прокарана по времето на Тройната коалиция, стажът, който той има в изпълнителната власт и парламента, се зачита за магистратски и така, въпреки че реално е бил следовател само няколко месеца, на хартия положението е друго.


Опитът на Делян Пеевски има като следовател беше единственият конкретен аргумент на бившия премиер Пламен Орешарски да го предложи за шеф на ДАНС през 2014 година.

 

cross.bg

 

 

Коментари

Новини Варна