IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
България
19:40 | 2 август 2015
Обновен: 10:59 | 22 април 2024

Деца намериха 500 лв. и ги предадоха в полицията

Собственичката сърдечно им благодарила и ги почерпила

По материала работи: Слав Велев
Деца намериха 500 лв. и ги предадоха в полицията

Плик с 500 лева намериха деца в Търговище и го предадоха в полицията, информира dnes.bg. 
 

Елина Искренова /12 г./ и Божидар Димитров /11 г./ отивали да извикат техен приятел, за да играят на детската площадка. Намерили на земята плик. Отворили го и преброили намиращите се в него банкноти. Не се поколебали нито за миг и тръгнали към полицията.
 

В решението си те били подкрепени от други четири по-малки деца. Придружила ги бабата на едно от децата. Дежурните полицейски служители ги поздравили за доблес
тта. 

Малко по-късно малчуганите получили и сърдечната благодарност на собственичката на парите, която била издирена чрез фигуриращ на плика свързан с нея адресат. Парите били служебни, жената явно била изпуснала плика при излизане от автомобила си. Тя почерпила малчуганите за проявената честност.
 

В знак на благодарност децата са приети в ОД на МВР в Търговище. На срещата е присъствала и собственичката на парите, както и родители, допълват от полицията.

"Гордеем се с децата си, винаги сме се опитвали да ги научим да бъдат съвестни граждани и много добри хора" , казва майката на Елина от името на родителите на децата.

Коментари

Новини Варна