IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
България
08:42 | 22 август 2015
Обновен: 15:14 | 17 април 2024

Българската армия ще подпомогне МВР в охраната на границата

Акцията е Във връзка с усложнената обстановка в съседните държави и бежанската вълна

По материала работи: Златина Добрева
Българската армия ще подпомогне МВР в охраната на границата

Във връзка с усложнената обстановка в съседните държави и бежанската вълна Министерството на отбраната ще предложи конкретни мерки, за да може заедно с МВР да подсигури държавната граница, съобщиха от МО.
 

Сухопътни войски ще актуализират плановете си, за да проведат съвместни мероприятия с Гранична полиция за засилване охраната на границата. Между двете институции текат разговори за изясняване на конкретните задачи.
 

Припомняме, че през последните дни рязко се увеличи броя на бежанците на Балканите. За последните два месеца в Република Македония са влезли около 44 000 души. Всички те идват организирано от съседна Гърция с автобуси до границата с Македония.
 

Унгарските власти почти са приключили изграждането на стената по 175 км. граница със Сърбия. В Унгария от началото на годината са пристигнали около 140 000 души.

Огромната част от бежанците са от Сирия, Афганистан, Ирак и Пакистан.

От вчера, 20 август, на територията на Република Македония по южната и северната граници бе обявено кризисно положение. Македонският президент изпрати и армията да помага при контрола на границата с Гърция.

 

БГНЕС

Коментари

Новини Варна