IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
България
15:04 | 22 август 2015
Обновен: 10:24 | 7 май 2024

На днешния ден се навършват 138 години от Шипченската епопея

Очаква се на историческия връх да се качат стотици българи

По материала работи: Златина Добрева
На днешния ден се навършват 138 години от Шипченската епопея

На днешния ден се навършват 138 години от Шипченската епопея. Очаква се на историческия връх да се качат стотици българи, а на честването в Габрово по-късно ще е и първата публична изява на президента Росен Плевнелиев след загубата на първородния му син. 
 
Две седмици след сполетялата го семейна трагедия държавният глава ще отправи в Габрово призив "да пазим истински значимото и ценното – децата, семейството, Родината, Свободата",  съобщи Нова.
 
В Габрово президентът ще почете паметта на героите от Шипченската епопея: "Нека помним, че основите на Нова България са положени с воля и себеотрицание от тези скромни великани на духа и действието. Техният път е нашият път, техните завети са нашият дълг".
 
Държавният глава отново ще напомни, че "нашият път е европейският" и че "наш дълг е да покажем, че българите са добри хора, но имат силен и борбен дух, а в трудните моменти са сплотени и силни".
 
"Да покажем, че България е прекрасна страна, в която успехът може да съпроводи всеки, който работи усърдно", ще призове още президентът в слово си по случай 138-годишнината от Шипченската епопея.

Коментари

Новини Варна