IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
България
17:10 | 22 август 2015
Обновен: 11:24 | 7 май 2024

9726 са проверените "пистолети" по бензиностанциите в страната

84 от тях са затворени

По материала работи: Пламен Янков
9726 са проверените "пистолети" по бензиностанциите в страната

Близо 10 000 разходомери са проверени по бензиностанциите в цялата страна от експерти на Български институт по метрология (БИМ) към момента. Това съобщиха от Министерството на икономиката. 84 от тях са затворени, защото при тях са констатирани отклонения над допустимите норми между отчитаното и реално зареденото гориво, съобщават от ведомствот на министър Божидар Лукарски. Неизправните разходомери са маркирани със знак „Х“.

 

Смяната на пломбите на измервателните уреди започна от сряда по разпореждане на премиера Бойко Борисов и министъра на икономиката Божидар Лукарски, след като проверки на компетентните органи установиха нарушения при качеството и количеството на предлаганите на пазара горива. Целта на проверката е да се засили контролът върху средствата за измерване по бензиностанциите. Препломбирането е част от системните усилия на правителството за ограничаване на некоректните практики на пазара за горива у нас, пише в съобщението. На база на констатираните в проверката нередности, Министерство на икономиката ще допълни предложенията си за промяна в нормативната уредба. Проверките на експертите от Българския институт по метрология продължават до пълното изпълнение на графика.

 

24chasa.bg

 

 

Коментари

Новини Варна