IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
България
21:28 | 22 август 2015
Обновен: 11:27 | 7 май 2024

8 училища в страната няма да отворят врати на 15 септември заради ремонти

Това съобщи министърът на образованието проф.Тодор Танев

По материала работи: Пламен Янков
8 училища в страната няма да отворят врати на 15 септември заради ремонти

8 от общо 2400 училища в страната няма да успеят на отворят врати на 15 септември заради продължаващи ремонти. Това съобщи в Шабла министърът на образованието проф.Тодор Танев. Той допълни, че в момента шест групи, съставени от експерти на министерството, пътуват в страната на проверки на критичните обекти. Осемте учебни заведения се намират в няколко големи града. Министърът уточни, че става въпрос най-вече за места, където се дострояват нови крила на учебните сгради. Закрити училища през тази година до момента няма, каза още проф.Танев.


Измененията и допълненията в Наредба №3 за организацията и провеждането на държавните зрелостни изпити са готови и документът всеки момент ще бъде качен на сайта на министерството. Новото е, че за първи път се създава централен управителен орган на матурите. По думите на проф. Танев това ще бъде специална държавна комисия, която ще се занимава само със зрелостните изпити. Неговото желание е в нея да влязат и представители на родителските настоятелства. Родители пък ще бъдат допускани до камерите, с които се осъществява видеонаблюдението в класните стаи по време на изпитите.


Министър Танев бе гост в Шабла за празника на морския град. Той присъства на откриването на два обекта – обновения градски център и нов рибен пазар.

 

dariknews.bg

 

 

 

Коментари

Новини Варна