IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
България
14:52 | 23 август 2015
Обновен: 23:24 | 22 април 2024

След пороя в Пловдив: Щети за десетки хиляди

Отводняват къщи и подлези, от утре описват пораженията

По материала работи: Деян Михайлов
След пороя в Пловдив: Щети за десетки хиляди

Пловдив се превърна в остров снощи, след като почти всички входовете бяха залети от вода. 

Най-сериозно бе положението на пътен възел „Скобелева майка”, където кръговото движение под надлеза стана невъзможно заради събралите се  80 сантиметра вода. Самият надлез е в ремонт и това направи важната отсечка към международния път за Турция неизползваема. В кръговото имаше закъсали автомобили, а пожарната се опитваше да отводни участъка.

Пожарната се отзова на десетки сигнали за наводнени приземни етажи и подлези в районите на Пловдив и Пазарджик.

През цялата нощ е продължило отводняването на приземните етажи и мазетата на 40 къщи в Садово. Хората с кофи са изкарвали водата от помещенията. В по-голямата част от къщите водата вече е изтласкана, но има значителни материални щети.

"Беше страшно, много бързо прииждаше водата, половината уреди изгоряха", разказа пред Dnes.bg жена от града. 
Земеделска техника и зимнина е буквално унищожена от водното бедствие. Пострадала е сериозно и реколтата по оранжериите.

"От понеделник тръгва комисия на оглед, която ще описва щетите, но при всеки дъжд е така", заяви пред Dnes.bg кметът на Садово Димитър Здравков. 

Блокиран e и транспортният подлез на жп линията. Водата там е била над два метра снощи, а днес е близо метър и половина. Екипи на Гражданска защита отводняват подлеза.

Под вода са и приземните етажи на 7 къщи в село Чешнигирово и 2 къщи в село Богданица.

Коментари

Новини Варна