IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
България
12:01 | 24 август 2015
Обновен: 03:37 | 25 април 2024

Огромни опашки се извиват на Дунав мост при Русе

Само в петъчния ден за 24 часа са минали близо 3200 леки автомобила

По материала работи: Юлиян Атанасов
Огромни опашки се извиват на Дунав мост при Русе

Огромни опашки от леки коли, автобуси и ТИР-ове се образуват от двете страни на Дунав мост край Русе. Само в петъчния ден за 24 часа са минали близо 3200 леки автомобила, предаде БГНЕС.
Причината за образувалите се колони от превозни средства е в намалената пропускливост на моста заради извършвания планов ремонт от румънска страна.
В момента движението по моста се извършва само в едната лента, като се регулира със светофари. По този начин, за да се премине през съоръжението, се налага да се изчаква близо 40 - 50 минути. Същото е положението и от страна на тези, които искат да влязат в България. Работещи на моста разказват, че най-големи са струпванията в следобедните часове от българската страна, когато трафикът става изключително натоварен заради прибиращите се от курортите ни румънци. Съответните опашки на отсрещната страна са пък в предиобедните часове, когато украинци, молдовци и румънци се отправят към южната ни граница. Пътуващите са недоволни, че за ремонта е избран точно летният сезон, когато движението е най-натоварено, и го смятат за недомислие.
На българския терминал се пропускат приоритетно леките автомобили, като за целта са отворени две гишета.
Проблеми с обработката на документите няма, но заради ремонта има известно забавяне и изчакване. От днес е въведена нова временна организация на движението за ТИР-ове в района на моста. Камионите вече влизат от бившия товарен портал на ГКПП-то, а изчакват наредени по пътя за Силистра. В момента опашките достигат около 15 км. Шофьори споделят, че чакат по около 16 часа, за да могат да влязат в България, тъй като румънците ги бавели. За препоръчване е при възможност ТИР-овете да ползват другите пунктове по границата ни с Румъния.
Заради ремонта на моста към момента не се пропускат за преминаване извънгабаритни товари. По предварителна информация до края на ремонтните дейности движението по съоръжението ще бъде спирано изцяло 3 пъти заради полагането на платформени панели, когато не трябва да има никакви вибрации по конструкцията. Дните ще бъдат обявени предварително в медиите, като тогава няма да се движат и влаковете по моста
 

Коментари

Новини Варна