IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 24°
България
08:36 | 2 септември 2015
Обновен: 23:43 | 27 март 2024

Депутати ще борят корупцията в първия си работен ден

Народното събрание отваря врати след лятната ваканция

По материала работи: Деян Михайлов
Депутати ще борят корупцията в първия си работен ден

Днес е първият работен ден на депутатите в Народното събрание след лятната ваканция. Първото заседание от новата сесия започва в 9.00 часа.

Проектопрограмата предвижда обсъждане на първо четене на Законопроект за предотвратяване на корупцията сред лицата, заемащи висши публични длъжности, второ четене на Законопроект за предучилищното и училищното образование. Следва второ четене на промени в Закона за защита при бедствия.

В 12.00 часа се очаква да започне т.нар. блиц контрол с участието на премиера и заместниците му.

В същото време, на редовното си заседание кабинетът ще одобри допълнителни трансфери по бюджетите на общините за обезпечаване на Националната програма "На училище без отсъствия". Те са в размер на 732 790 лв. и се отпускат от бюджета на МОН, пише БТА. Министрите ще приемат тарифа, по която партиите, коалициите и инициативните комитети ще заплащат предизборните предавания по БНТ и БНР за местните избори и разяснителната кампания за националния референдум.

В дневния ред на заседанието е и проект за структурни промени в системата на здравеопазването

Коментари

Новини Варна