IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
България
08:45 | 3 септември 2015
Обновен: 10:42 | 18 май 2024

Кметът на Гърмен иска охрана, напрежението ескалира

Сградата на общината осъмна с изпочупени прозорци

По материала работи: Деян Михайлов
Кметът на Гърмен иска охрана, напрежението ескалира

Нарежението в Гърмен ескалира, слад като вчера сградата на общината в Гърмен осъмна с изпочупени пророрци. Според кмета Минка Капитанова ситуацията отново излиза от контрол. Заради заплахи към нея тя ще поиска и лична охрана.

 

Въпреки мерките на полицията и местната власт за гарантиране сигурността на хората и обществения ред след конфликтите между местното население и жителите на ромския квартал, нито една от камерите за видеонаблюдение не е записала вандалския акт.

Макар че извършителите на вандалската проява не са разкрити и полицията води разследване, кметът на общината има своите подозрения. Капитанова твърди, че са отправяни заплахи за саморазправа с ромите и лично с нея, заради което ще поиска охрана от вътрешния министър Румяна Бъчварова.

 

"Притеснена съм, дори и за мен, това ще го коментирам с по-висшестоящи хора и ще поискам лична охрана", заяви тя пред Нова телевизия.

 

"Това може би е демонстрация, че могат да си играят с държавните институции. Не мога да си го обясня", заяви Капитанова. "Опасявам се за живота и здравето на служителите на общинската администрация и за моя живот също", добави тя.

 

По думите ѝ проблемът с незаконните ромски къщи е от 15 години и не може да се реши за 5 месеца. А тази седмица събарянето на незаконните постройки в Гърмен беше отложено за пореден път

Коментари

Новини Варна