IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
България
11:47 | 12 септември 2015
Обновен: 14:07 | 24 февруари 2024

Осъдиха касиерка в градския транспорт, откраднала близо 15 000 лева

Тя издала 702 фалшиви карти за превоз и си пресвоила парите

По материала работи: Слав Велев
Осъдиха касиерка в градския транспорт, откраднала близо 15 000 лева

Районният съд в Пловдив постанови 2 години лишаване от свобода условно с 4 години изпитателен срок за касиерка във фирма за автобусни превози в градския транспорт на Пловдив. Тя е обвинена за длъжностно присвояване на чужди пари, връчени й да ги пази или управлява като длъжностно лице и за целта е съставила неистински документи, съобщават от прокуратурата, цитирани от "Дарик".
 

Жената е лишена от право да заема материално-отчетническа длъжност за 4 години. В периода от септември 2010 г. до 14 октомври 2011 г. като длъжностно лице - касиер във фирма в Пловдив, в условията на продължавано престъпление, е присвоила 14 834 лева. Тя е работила в едно от бюрата на фирмата за продажба на карти за градския транспорт в пловдивския район „Тракия". Там издавали карти на пенсионери, които след представяне на документи получавали правото да пътуват с намаление.
 

Според обвинителния акт, когато човекът отивал да получи карта, вместо да му издаде нова, касиерката поставяла лепенка с нова дата на мястото, където е отразен изтеклият срок за валидност, след което връщала документа, вместо да издаде нова абонамента карта. Вместо да отчете парите, получени за всяка карта, в касата на фирмата превозвач, тя ги присвоявала за собствени цели. По този начин са били издадени карти на 702 човека.
 

Присъдата подлежи на обжалване и протест в Окръжен съд-Пловдив.

Коментари

Новини Варна