"На кризата напук, ние пак сме тук" бе мотото на тазгодишното издание на Четвъртия кулинарен фестивал „Гозбите на Добруджа” в силистренското село Сребърна, съобщи Булфото. 60 майстори с общо над 200 ястия затрудниха компетентното жури от етнограф, журналист и преподаватели по готварство да оценят качествата на супи, основни ястия, десерти и вина. Специална награда бе дадена и за най-добре украсен етнокът, пресъздаващ характерната добруджанска трапеза.
Традиционен организатор бе местното читалище „Възраждане 1940”, подпомогнато финансово от община Силистра, земеделски производители и спонсори. Освен кулинари от региона, във фестивала участваха и вкусни манджи от Варненско и от румънския град Слобозия. Домакините бяха подготвили по 80 килограма рибена и агнешка чорба за всички участници и гости. Всички кулинарни щандове получиха грамоти за участие и сувенири, а отличените - тематични подаръци - тенджери, тигани, глинени съдове и други кухненски прибори.
Снимка: Булфото
Коментари