IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
България
12:45 | 23 март 2016
Обновен: 04:50 | 11 май 2024

Животът на един депутат - 30 бона

Парламентът застрахова избраниците при инфаркт и катастрофа

По материала работи: Слав Велев
Животът на един депутат - 30 бона

Парламентът направи групова застраховка "Живот" на депутатите и плати общо 28 682 лева.
 

Това става ясно от документите по обявената обществена поръчка, публикувана в страницата на Народното събрание в интернет. Така за всеки от избраниците бюджетът даде по 119 лв.    
 

Всеки от 240-те депутатите е застрахован при смърт от инфаркт, инсулт, катастрофа, както и при смърт от злоумишлени действия от трети лица по време на изпълнение на депутатските им функции.    
 

Ако недай боже тази участ сполети някой от избраниците, близките му ще получат 30 000 лева. Ако депутатът го споходи смърт в следствие на битов инцидент или общо заболяване - семейството му ще получи 15 000 лева.  
 

Депутатите ще вземат по 30 бона и ако заради инфаркт, инсулт или катастрофа се окажат в трайна загуба на работоспособност.  
 

От документите става ясно, че администрацията на парламента е избрала тай-евтините оферти за застраховка. Обществената поръчка е обявена в началото на годината, а плащането на застрахователната премия е направено еднократно в края на февруари.

Коментари

Новини Варна