IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
България
15:43 | 17 април 2016
Обновен: 22:14 | 20 април 2024

Първанов зове за единна патриотична кандидатура за президент

Иска и граждански патрули с ясни правила

По материала работи: Слав Велев
Първанов зове за единна патриотична кандидатура за президент

За единна патриотична президентска кандидатура призова лидерът на АБВ Георги Първанов. Той бе един от гостите на отчетно-изборното събрание на ВМРО, информира dnes.bg.

 

Първанов заяви, че не бива да се разрешава на Турция да се намесва във вътрешните работи на България и да се създадат граждански патрули с ясни правила. 
 

Към представителите на ВМРО и на Националния фронт за спасение на България, които също гостуват на форума, Първанов се обърна с думите: "Да потърсим единение, защото президентът олицетворява националното единство. Ако това стане, не просто успехът ще бъде наш, ще имаме силен, достоен, авторитетен държавен глава, с който да се гордеем“.
 

От своя страна лидерът на НФСП Валери Симеонов, обърна внимание върху общите постижения с ВМРО при защитата на правата на хората, например - за задържането на цената на тока. 
 

Симеонов видя и политически успехи от съвместната работа на двете партии, които той определи като кръвни братя.
 

"В нашата родина видимо се развиват процеси на отстраняване на антибългарската и противоконституционна партия ДПС от властта, само и единствено благодарение на нашето присъствие“, посочи той, цитиран от БНР.

Коментари

Новини Варна