Вадим 80 лв. от джоба за великденска трапеза

Само за 2,5-3 кг агнешкото месо за четиричленно семейство отиват от 32 до 40 лв

Вадим 80 лв. от джоба за великденска трапеза

Поне 80 лв. ще изхарчим за приготвяне на великденската трапеза, сочи проверка на „Монитор”. Само за 2,5-3 кг агнешкото месо за четиричленно семейство отиват от 32 до 40 лв. За гарнитурата към него трябва да добавим 7-8 лв. за ориз, дробчета и картофи, както и олиото и различните подправки за цялото готвене и салатите. Поне по една кора (30 яйца) се боядисват във всяко домакинство. Това заедно с боята и украсите по яйцата ще ни струва 8-10 лв. Поне още толкова пари трябва да сме готови да похарчим, ако децата ни са малки, за да им купим и шоколадови великденски лакомства - яйца, зайчета и украшения за трапезата, както и лепенки и кристали по боядисаните яйца, които да ги радват. За поне 2 великденски козунака ще ни отидат към 10 кинта. Така излиза, че наред с месото сладкишите са с най-голям принос в харчовете за приготвяне на великденския обяд.

 

За празничната салата от маруля, домати, краставици, зелен лук и някои плод ще отидат поне още 5-6 лв. Добавим ли и сирене, за да стане салатата шопска или и маслини, то тя ще поскъпне с още лев-два.

Новини

Коментари

България
Водещи новини
Последни новини
Четени
Най-четени за седмицата