IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
България
15:57 | 30 май 2016
Обновен: 02:13 | 29 април 2024

Вдигната е оградата по границата в Ямболска област

Издигнатата телена мрежа е с дължина 35 километра

По материала работи: Пламен Янков
Вдигната е оградата по границата в Ямболска област

Приключи изграждането на оградата по българско-турската граница на територията на Ямболска област, информира БНР. Издигнатата телена мрежа е с дължина 35 километра. Пътят покрай предпазното съоръжение също е готов.

 

Областният управител Димитър Иванов заяви, че сериозни трудности при изграждането на оградата са създавали силно пресечената гориста местност, липсата на каквито и да било пътища, както и скалните участъци с големи наклони:

 

Цялото трасе на Ямболска област е 65 км. 30 км. бяха изградени от Министерството на отбраната и сега доизградихме останалите 35 км.

 

Все още не е уточнено каква е стойността на съоръжението:

За нас беше важно да завършим техническата част и изграждането на съоръжението и пътищата. След оформяне на всички документи и от изпълнителите, и от надзора, тогава вече можем да говорим за финансовата част. Плащаме редовно. Нямаме закъснения по графика, който сме заложили в договорите.

 

Оградата е изработена от по-здрави и устойчиви материали в сравнение с построените от Министерството на отбраната, каза областният управител и допълни, че по договор изпълнителят ще поддържа съоръжението гаранционно в продължение на пет години.

Коментари

Новини Варна