IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
България
11:45 | 30 юни 2016
Обновен: 03:39 | 18 април 2024

"Нощните вълци" на Путин предизвикаха сбиване в Бургас

Две групи - български рокери и украинци, стигнаха до ръкопашен бой

По материала работи: Пламен Янков
"Нощните вълци" на Путин предизвикаха сбиване в Бургас

"Нощните вълци" на Путин предизвикаха протести и сбиване в Бургас, съобщи bTV. Рокерите, които имат за цел да направят обединяващо пътешествие из християнския свят, доведоха до малка война украинци и техни поддръжници.

 

Мелето стана на изхода на Бургас за София, откъдето трябваше да мине маршрутът на „Нощните вълци". Две групи - български рокери и украинци, стигнаха до ръкопашен бой.

 

„Побиха ни с електрошок, падна човек и го ритаха с крака, аз едва успях да се защитя и не се знае докъде щеше да се стигне", разказа Мариян Горбан, председател на украинската диаспора в Бургас.

 

15 души са откарани за разпит в полицията, а по същото време руските рокери засаждаха дърво в Бургас.

 

„Има хора, които са против, но има хора, които поддържат тази идея, и както ние не пречим на тези, които са против, когато те инициират някакви събития, така ги молим да не пречат на нас, когато ние си провеждаме нашето", призова мотористът Денчо Златанов.

 

В организацията на „Нощните вълци" членуват около 5 хиляди мотористи. Наричат ги рокерите на Путин.

 

„Ние поддържаме президента, защото е първият човек от много години, който прави за хората нещо", заяви Андрей Бобровски, организатор на „Нощните вълци". Целта на пътуването им е да обедини християнския свят.

 

„Те просто минават през България и продължават за град Нитра , където Кирил и Методий са съчинили глаголицата", разясни Камен Попов, журналист и рокер.

 

За две групи християни обаче обединението на рокерите се превърна във война.

Коментари

Новини Варна