IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
България
14:35 | 1 юли 2016
Обновен: 07:30 | 18 май 2024

Бойко Борисов: Не може с война да постигаш мир!

Терористичните актове ще стават все по-брутални, прогнозира премиерът

По материала работи: Слав Велев
Бойко Борисов: Не може с война да постигаш мир!

"Не може с война да постигаш мир! Казвам го често при срещите си с колеги от страните в НАТО и ЕС. Ясно е, че това не е изгодно политическо говорене, но докато се решават конфликтите по този начин нищо добро не очаква света". Това каза премиерът Бойко Борисов на среща с журналисти. 
 

"Стараем се да поддържаме балансирана политика и да отстояваме позициите си за мирно решение на конфликтите в Сирия. Трябва да се има предвид, че маса човешки съдби са подложени на тежко изпитание, защото когато им загине майка, баща, брат, жена, дете, хората минават на други вълни. Това, което на нас ни се струва нормално, за тях не е, тези хора вече са преминали в друго измерение, не може от 4 страни да се мятат ракети в Сирия и в същото време да очакваме, че това ще доведе до мир или до нещо полезно" - каза още Бойко Борисов.

Според премиера терористичните актове ще стават все по-брутални, но светът трябва да продължи да живее. "Виждате по-строгите мерки за сигурност до каква степен затрудняват трафика и нормалния ритъм на живот", отбеляза Бойко Борисов. 

Коментари

Новини Варна