IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
България
17:10 | 1 юли 2016
Обновен: 11:09 | 24 април 2024

Бойко Борисов: Не сме кометирали с Юнкер въвеждането на еврото

Нормално е да има единна европейска валута, отбеляза премиерът

По материала работи: Слав Велев
Бойко Борисов: Не сме кометирали с Юнкер въвеждането на еврото

По много теми говорихме с Юнкер тези дни, но конкретно за ускореното въвежданета на еврото във всички страни от ЕС не сме говорили, каза премиерът Бойко Борисов на среща с журналисти."Въвеждането на еврото не е по желание в предприсъединителните договори сме подписали ангажимент да го въведем. Към момента си позволяваме да се забавим, защото има доста допълнителни изисквания", отбеляза Бойко Борисов. "Нормално е да има единна европейска валута, не е нещо трагично, напротив", каза още Борисов. "На практика не се усеща това, че няма единна европейска валута, защото чрез Валутния борд на практика имаме фиксиран курс на лева към еврото и това дава спокойствие на инвеститорите и на бизнеса", допълни Борисов. 


Той подчерта, че преди въпросът за ускореното въвеждането на еврото да бъде сведено до него, трябва преди това да бъде обсъден на ниво финансови министри и централни банкери. 

Коментари

Новини Варна