IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
България
14:54 | 10 юли 2016
Обновен: 03:58 | 18 април 2024

Иран ще купува руския реактор за АЕЦ "Белене"?

Премиерът и правителствена делегация заминават за Техеран

По материала работи: Юлиян Атанасов
Иран ще купува руския реактор за АЕЦ "Белене"?

Премиерът Бойко Борисов и водена от него делегация, ще бъдат на официално посещение в Иран в периода 10-12 юли. Една от потенциалните цели на визитата е да се намери купувач за руския реактор, произведен за АЕЦ "Белене", съобщава Bulgaria ON AIR. Преди няколко дни Борисов заяви, че би било най-добре, ако заедно с руската страна намерим къде да продадем оборудването, за да възстановим дадените пари. По време на визитата си в Техеран премиерът ще проведе срещи с първия вицепрезидент д-р Есхаг Джахангири, както и с председателя на парламента на д-р Али Лариджани.

 

Предстои да бъдат подписани двустранни документи за сътрудничеството, а министрите от правителствената делегация да проведат срещи със своите ирански колеги, се казва още в Правителственото прессъобщение. В българската делегация са включени вицепремиерът по европейските фондове и икономическата политика Томислав Дончев, министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски, министърът на финансите Владислав Горанов, министърът на земеделието и храните Десислава Танева и министърът на енергетиката Теменужка Петкова и външният министър Даниел Митов.

dnes.bg

Коментари

Новини Варна