IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
България
21:52 | 11 август 2016
Обновен: 03:36 | 24 април 2024

Българи се бият за "Ислямска държава" в Сирия

Мъжете са на 20-30 г., уж са на гурбет в чужбина

По материала работи: Слав Велев
Българи се бият за "Ислямска държава" в Сирия

Българи се бият за "Ислямска държава"  – това съобщи bTV, като се позова на свой източник. Според него младите мъже, заминали на джихад, са от различни райони на страната ни.
 

Със сигурност към групировката са се присъединили жители на ромската махала в кв."Изток" в Пазарджик. 
 

Става дума за мъже на 20-30 г., които се водят на гурбет в чужбина, но всъщност са част от групировката.
 

Те не поддържат връзка със семействата си у нас, но им изпращат пари.
 

"Ако не ме пазите, ще бъда убит", категоричен беше източникът на телевизията. Той знае, че на джихад в Сирия са заминали поне десетина души. Те са от Пазарджик и от други български градове.
 

Източникът разказва, че в квартала поддържат контакти с "Ислямска държава". Твърди, че са знаели за нападението над "Шарли ебдо" и атентатите в Мюнхен.
 

"Оттук заминават, отиват до летището в Мюнхен или в Кьолн. После отиват в Турция и от Турция отиват там. Всеки един оттук, който е заминал за Германия – събират се всяка седмица и се пращат пари за "Ислямска държава".
 

Новите джихадисти си били купили оборудването у нас – камуфлажни дрехи, колани, кубинки. "Те се виждат. Като дават "Ислямска държава", ги виждам по телевизора", посочва той.
 

В квартала се плащало добре за носенето на бурки и бради – по около 600 лв. за изцяло покрита жена.
 

"Гледат в България да има друга държава. Те да командват в България, това е цялата истина. Това Ахмед си го каза. Направо като проповед: България ще стане "Ислямска държава", казва източникът на телевизията.

 

 

 

 

 

Коментари

Новини Варна