IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
България
17:48 | 10 септември 2016
Обновен: 06:08 | 18 април 2024

Земеделското министерство ремонтира пътя до пещера "Бисерна"

Това ще ни даде възможност да включим пещерата в туристически маршрут и можем да я отворим за посетители през следващата година", каза кметът на община Шумен Любомир Христов

По материала работи: Слав Велев
Земеделското министерство ремонтира пътя до пещера "Бисерна"

Министърът на земеделието и храните Десислава Танева пое ангажимент да помогне за ремонт на пътя до пещера Бисерна по време на среща с кмета на община Шумен Любомир Христов, информира "Дарик".

 

Министър Танева е в Шумен за среща със земеделските производители от областта и гост на изложението „Подкрепяме българското", съобщиха от Община Шумен.

 

По време на разговорите с Десислава Танева Любомир Христов поиска съдействие от страната на министерството за ремонта на пътя до пещерата „Бисерна".

 

„Това ще ни даде възможност да включим пещерата в туристически маршрут и можем да я отворим за посетители през следващата година", каза кметът. Той припомни, че пещерата беше облагородена с европейски средства и пак по проект там беше изградено буферно помещение.

 

„Разбирам, че отсечката е само около километър и можете да считате, че министерството ще поеме този ангажимент да ремонтира и възстанови пътя до пещерата", обеща министър Десислава Танева.

 

От общинската администрация поставиха въпроса и за използването на земеделските земи около Професионалната гимназия по селско стопанство и хранителни технологии. От тази учебна година училището е общинско, но земите са в списъка на Държавния поземлен фонд. Според училищното ръководство и специалистите от общината те биха могли да се обработват, там да се провеждат ученическите практики и гимназията да влага печалбата за обновяване на материалната база. Министър Танева заяви, че има нормативни ограничения, но пое ангажимент да проучи възможността това все пак се случи.
 

Тя поиска време, за да обмисли добре предложението на община Шумен всички земеделски служби да бъдат настанени в една сграда и готовността на администрацията да предостави бившето Пето основно училище за тази цел.

 

„Необходимо е време да се направят разчети колко ще струва ремонтът и едва тогава можем да дадем категоричен отговор", обясни Десислава Танева.

 

Повече за старта на кампанията "Подкрепяме българското" във Варна четете тук:


Десислава Танева: Целта е да имаме ефективно земеделие, а не да се борим за субсидии

 

Хиляди варненци подкрепиха българското производство

 

 

Коментари

Новини Варна