IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
България
12:07 | 6 декември 2016
Обновен: 03:17 | 7 май 2024

РБ търси подкрепа за мандата, но не на всяка цена

Готови били на всичко, за да не допуснат БСП и ДПС на власт

По материала работи: Слав Велев
РБ търси подкрепа за мандата, но не на всяка цена

Реформаторите започват политически консултации с парламентарно представените политически сили с ясна евроатлантическа ориентация и демократични ценности.

 

Това решение е взето днес от Изпълнителния съвет на РБ, като така от обединението показват, че ще положат всички усилия за недопускане на БСП и ДПС отново в управлението на страната.

 

"Целта на консултациите е да разберем дали е възможно в рамките на този парламент да бъде формирано стабилно мнозинство, гарантиращо продължаване и задълбочаване на реформите", съобщиха от пресцентъра на РБ.

 

Акцентите в разговорите ще са борбата с корупцията, съдебната реформа, образованието и здравеопазването, отбраната и сигурността, енергетиката и икономическата стабилност.

 

Ако тези консултации покажат възможност за ефективно реформаторско мнозинство, РБ ще оползотвори мандата и ще участва в парламентарно мнозинство, но без да излъчва политически лица в правителството.

 

Ако не покажат такава политическа воля и мандатът бъде връчен на РБ, Блокът ще върне мандата незабавно, твърдят реформаторите.

 

 

DNES.BG

 

Четете още: 

 

 

 

Радан Кънев представи договор за "нова република"

 

Коментари

Новини Варна