IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
България
15:09 | 21 февруари 2017
Обновен: 10:38 | 20 април 2024

Пролет през февруари: Отива ли си зимата?

Ще става все по-топло през следващите дни

По материала работи: Пламен Янков
Снимка Пламен Гутинов, архив

През следващото денонощие ще бъде ветровито с умерен, временно и силен вятър от северозапад, който утре след обяд ще отслабва и ще се ориентира от запад-югозапад, информира btv.bg. През нощта ще бъде предимно облачно, с минимални температури между между 0° и 5°. Сутринта облачността бързо ще намалее и през останалата част от деня ще бъде променлива, често намаляваща до слънчево. Дневните температури ще се повишат още и ще са между 11° и 16°.

 

В четвъртък и петък ще остане ветровито, с умерен, временно силен вятър от запад-югозапад. Температурите ще продължат да се повишават. Ще бъде предимно слънчево, с временни увеличения на облачността. През нощта срещу събота ще се заоблачи и до сутринта на места в западните райони ще превали. През почивните дни ще преобладава облачно време, с валежи, предимно от дъжд, на повече места в събота. В събота в Източна България все още ще духа силен югозападен вятър , но от северозапад ще нахлува по-студен въздух и температурите ще започнат да се понижават. В неделя валежите ще спират, но облачността ще остане значителна. Вятърът ще отслабне и ще се ориентира от изток-югоизток.

Коментари

Новини Варна