IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
България
13:47 | 3 март 2017
Обновен: 09:36 | 20 април 2024

Съкратени работници от фабриката във Ветрен сезираха прокуратурата

Бившите работодатели не са спазили и 30-дневния срок за обявяване на неплатежоспособност

По материала работи: Борис Проданов
Съкратени работници от фабриката във Ветрен сезираха прокуратурата

Цяла седмица продължава протестът на 120 работници от обувния завод във Ветрен, които бяха съкратени без предизвестие, съобщи БНР.

 

Съкратените служители подготвиха писмо до главния прокурор Сотир Цацаров. В него те настояват прокуратурата да провери до колко законно собствеността на предприятието е прехвърлено на името на социално слаба жена от Плевен. Това е станало в началото на февруари т.г.
 

В писмото се казва, че извършената фиктивна сделка по прехвърляне на фирмата на социално слаба жена, собственик на още 22 фирми, е с цел бившите собственици да се освободят от дълговете си, не само към работниците, а и към държавата.
 

Бившите работодатели не са спазили и 30-дневния срок за обявяване на неплатежоспособност. Прокуратурата да каже дали има престъпление с прехвърлянето, настояват протестиращите. Блокадата на 120-те работници продължава и днес. Хората пазят с жива верига входа към цеховете, за да не бъдат изкарани машините от там. Те държат оборудването да остане в сградата като залог срещу заплатите и обезщетенията, които трябва да получат.

 

Четете още: На Националния празник пожертваха Национален парк "Пирин"

Коментари

Новини Варна