Варна
fallback
България
13:47 | 3 март 2017
Обновен: 04:00 | 2 май 2024

Съкратени работници от фабриката във Ветрен сезираха прокуратурата

Бившите работодатели не са спазили и 30-дневния срок за обявяване на неплатежоспособност

По материала работи: Борис Проданов

Цяла седмица продължава протестът на 120 работници от обувния завод във Ветрен, които бяха съкратени без предизвестие, съобщи БНР.

 

Съкратените служители подготвиха писмо до главния прокурор Сотир Цацаров. В него те настояват прокуратурата да провери до колко законно собствеността на предприятието е прехвърлено на името на социално слаба жена от Плевен. Това е станало в началото на февруари т.г.  

В писмото се казва, че извършената фиктивна сделка по прехвърляне на фирмата на социално слаба жена, собственик на още 22 фирми, е с цел бившите собственици да се освободят от дълговете си, не само към работниците, а и към държавата.  

Бившите работодатели не са спазили и 30-дневния срок за обявяване на неплатежоспособност. Прокуратурата да каже дали има престъпление с прехвърлянето, настояват протестиращите. Блокадата на 120-те работници продължава и днес. Хората пазят с жива верига входа към цеховете, за да не бъдат изкарани машините от там. Те държат оборудването да остане в сградата като залог срещу заплатите и обезщетенията, които трябва да получат.

 

Четете още: На Националния празник пожертваха Национален парк "Пирин"

Автор на статията:
Борис Проданов
0 коментара
fallback
fallback