IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
България
13:57 | 3 март 2017
Обновен: 10:22 | 18 април 2024

Патриарх Неофит: Да преклоним глава пред подвига на всички, които отдадоха живота си за нашата свобода

В съслужението участваха и представители на Руската и Румънската православна църква

По материала работи: Борис Проданов
Патриарх Неофит: Да преклоним глава пред подвига на всички, които отдадоха живота си за нашата свобода

Да преклоним глави пред подвига на всички онези, които се потрудиха и отдадоха живота си за нашата свобода и отново да съпреживеем събитията, довели до освобождението на скъпото ни отечество и като имаме пред очи героичната саможертва на загиналите заради нас, да се вдъхновим към още по-усърден труд за свободното и независимо, мирно и благословено от Бога бъдеще на обичната ни Родина. С тези думи се обърна патриарх Неофит към българския народ за празника на Освобождението ни - 3 март, цитиран от отдела "Връзки с обществеността" при Светия синод на БПЦ.
 

За Националния празник на страната Негово светейшество отслужи в патриаршеския катедрален храм "Св. Александър Невски" панихида за упокоение на душите на всички загиналите руски, румънски, български и други воини в Освободителната руско-турска война - за вярата и свободата на българския народ. Патриарх Неофит отслужи и благодарствен молебен за освобождението на страната, на който измоли Божието благословение за мира и благоденствието на страната ни.
 

Редом с архиереите и свещенослужителите от Българската православна църква в съслужението участваха и представители на Руската и Румънската православна църква, които придружиха патриарх Неофит на тържествената церемония пред Паметника на Незнайния воин.

БТА

 

Коментари

Новини Варна