IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
България
21:29 | 9 март 2017
Обновен: 16:17 | 5 май 2024

Откраднаха кола, обещана за бала на деца в неравностойно положение

Колата беше ангажирана за бала на шест деца

По материала работи: Деян Михайлов
Откраднаха кола, обещана за бала на деца в неравностойно положение

Откраднаха луксозен автомобил, който трябвало да кара деца в неравностойно положение на бала им. Благородната инициативата да се предлагат коли за бала на деца, които нямат възможност да си го позволят, стана изключително популярна в социалните мрежи. Хората се присъединяват непрекъснато и се стремят да го превърнат в "предай нататък".

В този случай обаче нещата се развили по неприятен начин. Само ден, след като била публикувана в групата „Да помогнем поне за ден“, съответната кола изчезнала от подземен паркинг на жилищна кооперация в софийския квартал „Овча купел“.

 

 

"Колата беше ангажирана за бала на шест деца. Две от тях са от Центъра за настаняване от семеен тип „Паисий Хилендарски“, три от преходните жилища в Горна баня, както и едно момче в неравностойно положение от село Житен", обясни Панова.

 

 
Колата – луксозен "Мерцедес", била на познат на Аделина. Той с радост се съгласил да помогне в благородната инициатива и веднага публикували снимка на колата му, за да може децата да я видят и да я харесат. Веднага била обещана и с нетърпение чакана от тях.

В деня, в който била публикувана, обаче, колата изчезнала.


 
"Крадците следят подобни групи и търсят слаби места, обикновено около баловете", смята Аделина. 


 
"Освен кражбата, така се проваля и балът на едни деца, които заслужават да бъдат щастливи на този ден", допълни тя и обясни, че младежите няма да останат без превоз, но самата постъпка е много неприятна.


dariknes.bg

Коментари

Новини Варна