IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Икономика
14:40 | 11 май 2022
Обновен: 15:14 | 18 април 2024

Превозвачите прекратиха протеста си

Готвят мащабни действия на 18 май

По материала работи: Ставри Таргов
Превозвачите прекратиха протеста си

Снимка bTV

Превозвачите прекратиха протеста си. Исканията им обаче остават, както и намерението им за мащабни демонстрации на 18 май.

В същото време министърът на иновациите и растежа Даниел Лорер коментира в ефира на bTV, че българското правителство не може да приеме извиване на ръце.

На сборния пункт на протестиращите на входа на София при парк "Врана" се очакваше да се съберат десетки автобуси и стотици тежко товарни камиони.

От Конфедерацията на автобусните превозвачи обясниха, че прекратяват недоволството си, за да избегнат ескалация на протестните действия заради ''провокацията от страна на властта'' и уточниха, че ако има протести в страната, превозвачите са се организирали сами.

В София на сборния пункт на протестиращите рано тази сутрин имаше засилено полицейско присъствие. За кратко дойдоха и част от недоволните - въпреки официалното решение на организаторите за прекратяване на демонстрациите.

Исканията им остават - по-ниски цени на горивата и на тол таксите. От Камарата на Автомобилните превозвачи призоваха всеки български гражданин да излезе на протест на 18-ти май.

Според председателя на Конфедерацията на автобусните превозвачи Магдалена Милтенова има заповед на "Автомобилна администрация", която разпорежда проверки на всички протестирали фирми вчера.

Някои от превозвачите са готови да преговарят с правителството, заяви в ефира на ''Тази сутрин'' министърът на иновациите и растежа.

"От една страна, ние трябва да постигнем разбирателство, защото българската икономика трябва да се движи, от друга страна българското правителство не може да приеме извиване на ръце. Когато някой казва оставка, преференциални условия без да е съобразено със социалната ситуация в страната и икономическа обстановка, това правителството не може да го възприеме", заяви Даниел Лорер.

Според министъра ще се намери начин за диалог.

Коментари

Новини Варна