IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Икономика
12:00 | 1 октомври 2022
Обновен: 08:01 | 23 март 2024

Доживяхме: "Булгаргаз" поиска газът от днес да струва 233,49 лв. за мегаватчас

Цената е с 33,89% по-ниска от септемврийската

По материала работи: Ставри Таргов
Доживяхме: "Булгаргаз" поиска газът от днес да струва 233,49 лв. за мегаватчас

"Булгаргаз" внесе вече предложение за цена на природния газ за октомври, с последни корекции. Компанията поиска газът от днес да струва 233,49 лв. за мегаватчас, което и с 33,89% по-ниска цена от септемврийската.

От компанията поясняват, че цените на европейските газови пазари за доставка за октомври са 202 евро за мегаватчас.

Днес следобед Комисията за енергийно и водно регулиране ще се произнесе на закрито заседание за цената.

Новината за това рязко поевтиняване на газа идва в деня, в който бе пусната в търговска експлоатация газовата връзка с Гърция. При влизането в залата за участие в събитието председателят на КЕВР Иван Иванов реагира - доживяхме то този щастлив ден.

Председателят на регулатора припомни, че първоначалното заявление на "Булгаргаз" за цената е било за 249 лв. после е паднало на 240, а сега на 233 лв. за мегаватчас, пише 24 часа.

От 7 часа тази сутрин България получава пълните количества азерски газ по интерконектора с Гърция. Това обяви Деница Златева – изпълнителен директор на "Булгаргаз" в специалното студио на БНТ, посветено на официалното въвеждане в експлоатация на газовата връзка с Гърция.

Коментари

Новини Варна