IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Икономика
14:10 | 21 август 2015
Обновен: 10:39 | 24 април 2024

Агенцията по заетостта праща българи в Австрия и Германия

Осигурява над 230 работни места в хотели и ресторанти

По материала работи: Златина Добрева
Агенцията по заетостта праща българи в Австрия и Германия

Над 230 работни места в сферата на хотелиерството и ресторантьорството в Австрия и Германия ще бъдат обявени на организираните от Агенцията по заетостта  "Европейски дни на труда" през септември.

За осма поредна година Агенцията, като член на мрежата "Европейски служби за заетост (EURES)", предлага тази възможност за работа през зимния туристически сезон. 

Работните места в Австрия са за сервитьори, бармани, сомелиери, рецепционисти, готвачи и камериерки с различен опит и квалификация, съобщиха от пресцентъра на АЗ.

Освен атрактивно заплащане, работодателите предлагат безплатно настаняване и храна в периода на заетост, пише в съобщението.

Германия също търси квалифициран персонал в сферата на туризма - готвачи, сервитьори, рецепционисти и работници за вериги за бързо хранене като възможностите не се изчерпват с публикуваните оферти. 

От агенцията препоръчват кандидатите да се запознаят предварително с вече обявените оферти за работа на националния EURES сайт http://eures.bg в рубриките "Работни места" и "Новини". 

От всички кандидати се изисква да владеят немски език.

Те трябва да подготвят пакет от документи на немски език, включващ автобиография, мотивационно писмо, препоръки от предишни работодатели, диплома за завършено образование и сертификати за придобита квалификация. 

Документите се изпращат по електронна поща, посочена в офертите. 

Всички кандидати, отговарящи на условията, ще бъдат поканени на интервю в избрания от тях град в България.

Интервюто се прави на немски език.

Коментари

Новини Варна