IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Икономика
14:19 | 26 юни 2016
Обновен: 03:52 | 13 май 2024

Цачева договаря китайски инвестиции в енергетиката

Шефката на НС ще изнесе и лекция в университет в Пекин

По материала работи: Слав Велев
Цачева договаря китайски инвестиции в енергетиката

Наша делегация, водена от парламентарната шефка Цецка Цачева, ще обсъди възможностите за инвестиции у нас с китайския енергиен гигант CEFC. Това ще стане в рамките на едноседмична визита на председателя на НС в Китай, която започва утре. Заедно с Цачева в азиатската страна ще бъдат още министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова, заместниците й в НС Янаки Стоилов, Красимир Каракачанов и Явор Нотев, както и други депутати. Те ще се срещат лично с президента и ръководството на CEFC, за която компания от НС подчертаха, че е сред най-динамично развиващите се в Китай.

 

В програмата на посещението е предвидено също Цачева да изнесе лекция пред студентите в Пекинския университет за чуждестранни изследвания на тема „Светлината на познанието и скоростта на мечтите”. Българските парламентаристи ще се срещнат и с ръководството,  преподаватели и студенти от Пекинския университет за езици и култури, където ще разгледат изложбата на проф. Пламен Легкоступ “Impressions of Civilizations”. Цачева и колегите й ще се срещнат и с българската общност в Пекин.

 

Шефката на НС ще разговаря също с председателя на Постоянния комитет на Общокитайското събрание на народните представители Джан Дъцзян, по чиято покана е и визитата й. Предвиден е и разговор на делегацията с депутати от Общокитайското събрание. Още в първия ден от посещението си българските парламентаристи ще поднесат цветя на Монумента на народните герои.

 

По време на визитата българската парламентарна делегация ще посети и Шанхай и столицата на провинция Шенси – Сиан.

 

В рамките на посещението ще бъде подписан и меморандум между Министерството на регионалното развитие и благоустройството и Министерството на жилищното строителство и градско и селско развитие, като от българска страна парафът ще сложи Лиляна Павлова.

 

monitor.bg

Коментари

Новини Варна