Варна
fallback
Общество
10:07 | 14 септември 2018
Обновен: 04:43 | 6 май 2024

Кметът на Павликени: Една четвърт от футболния ни отбор вече го няма, за съжаление

Това кръстовище е известно като кръстовище на смъртта. Там често стават катастрофи, каза Монолов

По материала работи: Пламен Янков

Една четвърт от футболния отбор на Павликени вече го няма за съжаление, каза кметът на града Емануил Манолов пред Нова телевизия. Днес в града е ден на траур в памет на четиримата млади мъже - играчи на тима, които загинаха в четвъртък при жестока катастрофа между кола и ТИР край свищовското село Горна Студена.

 

Четиримата, които са от отбора в Павликени, който е в аматьорската лига, се прибирали от футболен мач. На знак „Стоп“ шофьорът на автомобила не спрял и пресякъл пътя на ТИР. След тежкия удар колата била смачкана до неузнаваемост и се наложило екипи на пожарната да режат ламарините, за да извадят жертвите - Димитър Кушев, Генчо Стефанов, Георги Вълчев и Ивелин Ивов. Отивали на мач от аматьорската футболна лига между Павликени и Козловец.

 

Той добави, че ще изчакат резултатите от разследването, но човекът, който може най-добре да обясни какво е станало, е шофьорът на камиона.

 

"Това кръстовище е известно като кръстовище на смъртта. Там често стават катастрофи", каза Монолов.

 

Най-младият от футболистите - Ивелин Ивов е шофирал автомобила. Той е бил част от отбора от 2 месеца. Всяко едно от момчетата е имало месторабота. Футболът е бил извън трудовите им задължения, напомни кметът.

"Случилото се е тежко за целия град, не само лично за мен като треньор. Благодарен съм, че всички са съпричастни", каза треньорът на отбора.

 

Съотборник на загиналите пък ги описа като прекрасни хора и много добри футболисти. 

Автор на статията:
Пламен Янков
0 коментара
fallback
fallback