IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Общество
13:15 | 31 декември 2020
Обновен: 04:36 | 19 април 2024

В Габрово изпратиха първи старата 2020 г.

Стана традиция фойерверките да гърмят на 30-и вместо на 31 декември

По материала работи: Ставри Таргов
В Габрово изпратиха първи старата 2020 г.

Жителите на Габрово вече изпратиха старата година. В града на Рачо Ковача стана традиция фойерверките да гърмят на 30-и вместо на 31 декември.

Известните със своята спестовност габровци и тази година предпочетоха да организират градското празненство ден по-рано, тъй като тогава хонорарите на изпълнителите са по-ниски, т.е., става дума за пари и то за парите на габровци!

Топлото време привлече стотици зажаднели за преживявания жители на града, които още снощи се поздравиха за Нова година.

Това избързало тържество не е за първи път, а за четвърти пореден и се оказа, че габровци приемат идеята:

"То си става като една традиция за Габрово, а както знаем Габрово винаги е първо в създаването на традиции”;

“Ако я посрещнем два пъти пък по-добре, може и на 1-ви, и на 2-ри - като започне тоя празник от Коледа до Ивановден, голям зор виждаме".

Така празненството, макар и подранило, зарадва жителите на града. Не бяха пренебрегнати и противоепидемичните мерки, за чието спазване следеше полицията, предаде кореспондентът на БНР в региона.

След снощното празненство в Габрово обаче Сдружението на заведенията в България сигнализира за драстично нарушаване на противоепидемичните мерки в града.

На страницата си във „Фейсбук“ от браншовата организация публикуват клип за концерт в центъра на града, организиран, по тяхно твърдение, от общината.

Според публикацията събитието е събрало около 800 души.

Коментари

Новини Варна