IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Общество
11:30 | 18 януари 2022
Обновен: 16:40 | 25 април 2024

МОН предлага 9 дни междусрочна ваканция

Решението ще бъде взето в петък

По материала работи: Ставри Таргов
МОН предлага 9 дни междусрочна ваканция

Министърът на образованието и науката Николай Денков предлага междусрочната ваканция на учениците да бъде удължена за периода от 31 януари до 4 февруари включително. Така, заедно с двата уикенда преди 31 януари и след 4 февруари, неучебните дни за учениците ще са реално 9.

Това стана ясно от думите на просветния министър акад. Николай Денков на пресконференция, на която представи приоритети на МОН през тази година.

Със същото предложение вчера излязоха от Сдружението на директорите в средното образование и от Синдикат "Образование" към КТ "Подкрепа".

Предложението на министър Денков за по-дълга ваканция на учениците ще бъде обсъдено по време на предстоящия в петък Отраслов съвет в областта на образованието.

"Няма никаква причина на национално ниво да затваряме каквото и да било". С тези думи министър Денков коментира предложението на председателя на Синдиката на българските учители Янка Такева гимназистите да преминат към онлайн обучение до края на първия учебен срок, съобщава БНР.

Коментари

Новини Варна