IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Общество
17:00 | 28 февруари 2024
Обновен: 03:45 | 4 май 2024

Германецът, нарисувал с графити блокове в София, иска по-ниска глоба

Признал, че не би направил същото в Германия

По материала работи: Ставри Таргов
Германецът, нарисувал с графити блокове в София, иска по-ниска глоба

Германецът, нарисувал с графити блокове в София, се е извинил и е помолил за по-ниска глоба. Това съобщи пред Нова телевизия Иво Пенев от Столичния инспекторат.

„Извършителят е германски гражданин от италиански произход. По думите му той е пътуващ графити артист. Спи по пейките в градовете, които посещава. Целта му у нас била да разкраси панелните блокове”, каза Иво Пенев.

„Не се наемам да оценявам творчеството му. Факт е обаче, че не е взел разрешение от етажната собственост, нито от Столичната община. Вчера му съставихме акт за административно нарушение, като възможната санкция е от 300 до 2000 лева, която предстои да бъде определена”, обясни още Пенев.

Той разказа, че е попитал автора на графиките дали би направил същото в Берлин. Младият мъж отговорил отрицателно, съобщава Нова.

„След като му казахме каква глоба може да получи, той каза, че силно съжалява и разбира грешката си. Написа в акта, че умолява кмета на столична община за разбиране, снизхождение и минимална санкция”, обясни Пенев.

Коментари

анонимен ( преди 2 месеца )
В Германия, щяхяда гоглобят и после да му връчат сметката за пребоядисването на целия блог, като със сигурност, щяха да наемат най-съпата компания в града.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 0
Новини Варна