IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Общество
21:25 | 2 юли 2015
Обновен: 12:56 | 21 април 2024

Земна маса затрупа работник в Благоевград

Човекът е оцелял по чудо

По материала работи: Борис Проданов
Земна маса затрупа работник в Благоевград

Тонове земна маса са затрупали строителен работник в изкоп в района на Бирената фабрика в Благоевград. Човекът е оцелял по чудо. Инцидентът с работника е станал преди обяд. Инспекцията по труда е изпратила незабавно екип на място.


По първоначална информация става дума за подготовка на терен за изграждане на нова пречиствателна станция във фабриката, за което е била наета строителна фирма, каза директорът на Областната инспекция по труда Петър Попадиин.


“Това, което са установили колегите на място е: изкоп - дълбок около 4.5 м, широк 4-5 м, дълъг над 7 и работник, който е влязъл вътре не зная по пакви причини. Срутила се е земната маса отгоре и го е затрупала до кръста. Без опасност за живота е. Две тежки нарушения са констатирали инспекторите: огромният изкоп не е бил обезопасен и земната маса от изкопните работи е била струпана на самия откос. При слизането на работника, голяма част от нея го е затрупала", каза той.


До този момент работодателят не е потърсил контакт с институциите разследващи инцидента.


Мерките, предприети от инспекцията: “Издаден е акт за спиране на обекта до обезопасяването на изкопа преди да бъдат допускани хора за работа там. Ще бъдат съставени най-малко два акта за установяване на административно нарушение, за неспазване правилата за безопасност и здравето при работа, като всеки един акт е от 1 500 до 15 000 лв. След изготвянето на протокола от инспекторите и съставянето на актовете, преценката ще бъде моя каква ще бъде сумата."


БНР

Коментари

Новини Варна